Musikalske Utsikter

Last ned appen Musikalske Utsikter og nyt utsikten fra en av Bodøs mange nydelige utsiktspunkter samtidig som du eksklusivt kan høre musikk spesialskrevet til stedet av noen av Bodøs musikere.


I samarbeid med Visit Bodø og Bodø og omegn turistforening (BOT) har Nordland Musikkfestuke fått laget en app kalt Musikalske Utsikter. Musikere fra Bodø har fått i oppgave å komponere musikk inspirert av ulike utsiktspunkter i og rundt Bodø og denne musikken kan du kun høre på denne appen når du står på dette aktuelle stedet. Appen blir nemlig programmert slik at musikken aktiveres kun når du oppholder deg på det geografiske stedet musikken er komponert til.

Se sak fra NRK her

Musikk og natur er Musikkfestukas varemerke og dette er også områder hvor Bodø står veldig sterkt. Byen har de siste årene blitt kjent for sin kreative og produktive musikkscene som for alvor har satt byen på det nasjonale musikkartet. Naturen rundt Bodø har, med massive fjelltopper og utsikt over havet, skapt overskrifter i flere ledende aviser og reiselivsmagasiner, og få andre steder blir turområdene brukt så hyppig som nettopp her. Derfor er også Bodø det perfekte stedet for Musikalske Utsikter.

Fire populære turmål med svært varierende vanskelighetsgrad er valgt ut til dette prosjektet og musikere fra ulike sjangere har skrevet musikken:
Moloen – Tore Johansen (jazz)
Mjelle – Kråkesølv (indie)
Keiservarden – Bjørn Andor Drage (klassisk)
Per Karlsatind – Susanne Lundeng (folkemusikk)
John Kåre Hansen - Finkonakken ( Joik )
Lisa Dillan - Middagshøyden ( Samtidsmusikk) 

Appen er laget av Erik Storli og tilgjengelig for IPhone og Android. Den er gratis å laste ned.

Med støtte fra og i samarbeid med: