Keiservarden  6/8 kl. 15:00Lytt her:  Billetter

Jarle Bernhoft bestiger Keiservarden med sin helt nye supergruppe The Fashion Bruises! 

Jarle Bernhoft er en karismatisk artist med en stemme som gir assosiasjoner til både soul, R&B og pop. At det blir god stemning på fjellet kan vi nærmest garantere. Dette blir tredje gangen Bernhoft deltar på Nordland Musikkfestuke. Det er vel ingen som glemmer kvelden i 2008 da Jarle Bernhoft presenterte seg for Bodøpublikumet på gamle Sinus ved hjelp av tastatur, gitar, pedaler og en stemme som utbroderte musikken live på scenen. To år etter var han tilbake, men denne ganger på selveste Skandsen, og nå er det altså Musikkfestukas andre ikoniske arena som får besøk av Bernhoft & The Fashion Bruises. Dette er en musikkopplevelsedu ikke vil gå glipp av sier Direktør i Musikkfestuka André Wallann Larsen. 

-Dette vil du ha med deg! Bernhoft er en av landets fremste vokalister, og en multiinstrumentalist med et spenn i både evne og sjangerforståelse som er ganske vill. Bare se på det han har gjort tidligere, fra Span og flere andre rockeband, via jazz, soul, blues - alene med gitaren og som solist med landets største orkester. Når han i tillegg har med seg et slags «superband» bestående av kremmusikere er jeg ganske overbevist om at dette kommer til å svinge!

Fra og med debutplata i 2008 har Jarle Bernhoft markert seg med en utrulig stemme, fantastiske konserter og innovativ låtskriving. Jarle Bernhoft  har et nærvær, en selvsikkerhet og et talent som plasserer helt i toppen av den norske stjernehimmelen, og hva passer vel da bedre en å spille 366 meter over havet? Siden det definitive gjennombruddet med Solidarity Breaks i 2011, har Bernhoft opptrådt på både Nobelpriskonserten og Ellen DeGeneres Show, gjort flere utsolgte turneer, og høstet strålende konsertkritikker i Norge og utlandet. I 2015 ble han også nominert  til en amerikansk Grammy for albumet Islander. I år slapp Bernhoft en ny EP med tittelen The Morning Comes, og musikalsk beveger han seg fortsatt i skjæringspunktet mellom det elektroniske og organiske. 

- Tittelsporet starta som et fiffig lite pianoriff Nicolay Tangen-Svennæs hadde liggende, og så gikk jeg amok med bass og mikrofon og sax, før Eivind Helgerød og Nico radbrakk det igjen og gjorde det bedre. Det er sånn det er å jobbe med dem. De har på best tenkelig måte null respekt for mine idéer. Beaten på “You Belong” er sampla fra en vinyl, og så jekka til med noen beatbox-idéer og en synth. Jeg fikk spille litt baritongitar også, for å holde gitaren bittelitt levende, forteller Jarle Bernhoft selv om plata.