Scenen får en ekstra presenning over seg og musikerne beskyttes av en gjennomsiktig duk som ikke slipper inn regn.

En stor scene og bilder på storskjerm, plastikkdoer og skjenkesteder, backstagetelt og generatorer – og mye mer. Her er alt som skal til for å lage stor utekonsert. Du finner det i Bodøsjøen i kveld sammen med NOSO og solister og et glitrende show.

Tekst og foto: Jørgen Mathisen

Det har vært utfordringer med mye regn under rigginga og det er fortsatt en utfordring for et orkester bestående av mange instrumenter som ikke tåler det minst av regn på seg. Men den entusiastiske gjengen som har med dette arrangementet å gjøre fant en råd:

Når det regner på skrå og det kommer regn inn på scenen stenger de vannet ute ved hjelp av ekstra presenning over sceneåpningen og en flortynn duk foran orkesteret. Publikum kan fortsatt se alt som foregår, men orkesteret får ikke regn på seg.

 

Selv om regnet har kommet ned i ganske strie strømmer hele fredag er humøret på topp blant riggere og alle andre som har med forberedelse og gjennomføring å gjøre og publikum ønskes velkommen til en uforglemmelig kveld, ja kanskje ekstra uforglemmelig på grunn av de tiltakene som er gjort.

 

Virkelig uforglemmelig skal i hvert fall avslutningen bli, med stort fyrverkeri tilpasset musikken som spilles. Hjertelig velkommen til alle – det kommer til å bli en praktfull kveld med en praktfull konsert – og i Bodø har vi aldri brydd oss om litt regn og vind…

 

Praktiske opplysninger om parkering, adkomst og annet finner du i en egen sak.