Her blir det fest. Den store traileren som tilsynelatende bare står midt på plassen blir etter hvert til en stor scene. I bakgrunnen vokser det opp telt med mulighet for å kjøpe diverse godsaker, og sikten fram til scenen kommer til å bli god. Foto: Jørgen Mathisen

Forberedelser til fredagskveldens store konsertbegivenhet «Sommernachspiel i Bodøsjøen» har pågått lenge, men først torsdag morgen begynte de forberedelsene som vises.

I Nordland Musikkfestukes barndom var det vanlig med et ute-arrangement i Bodøsjøen. I mange år har det ikke vært, men nå blir det til gagns. Mange andre store byer har store utekonserter med klassisk musikk – nå vil vi at det skal bli en slik tradisjon i Bodø også.

 

Musikalske perler framført av Nordnorsk Symfoniorkester med solister skal det bli, og ikke minst blir det festfyrverkeri mot slutten av konserten. Det er sikkert lurt å være litt tidlig ute til konserten som begynner klokka 22.00 fredag. Starten er så sen for å være sikker på at det blir mørkt nok når fyrverkeriet starter. Og selvfølgelig blir det akkompagnert av fyrverkerimusikk.

 

Den gangen det var utekonserter i Bodøsjøen var det helt andre forhold enn i dag.

– Å rigge til en konsert der i dag er på mange måter lettere enn både Keiservarden og Nyholmen. Og Nordland Musikkfestukes flotte team av riggere har jo god erfaring i akkurat denne typen oppsetting av en konsertarena, sier produsent Henrik Lamark.

 

Selvfølgelig er det ikke noe værforbehold. Værvarselet slik det ser ut torsdag midt på dagen lover bare litt vind og kanskje litt regn, men det ser ut til å stoppe utover kvelden. Er vi heldige blir det slik, blir det regn er det bare å kle seg etter været – det kan vi i Bodø.

 

Ferdselen i og til og fra friluftsmuseets område i Bodøsjøen der det hele skjer blir så åpen som mulig så mye som mulig før konserten. Noen timer før og under selve konserten blir det sperret av i gangveien som kommer østfra, fra blokkene i Bodøsjøen, slik at all inngang til konserten blir fra parkeringsplassen ved Bodøsjøen camping.