Nordland Musikkfestuke 2017 nærmer seg med stormskritt. Før jul ble det kjent av årets festivalprofil er folkemusikeren Gjermund Larsen, og nå er hans program klart.

Festivaldirektør André Wallann Larsen er svært fornøyd med de forskjellige produksjonene.

- Når vi har fått landets kanskje mest spennende musikere som festivalprofil er det viktig for oss å få frem hele spekteret av hans musikalske landskap. Derfor skal vi få oppleve alt i fra storslått korsang i Stormens store sal, til tettpakket Slåttepub på Piccadilly. Jeg gleder meg til å oppleve folkemusikkens alle fasetter, sier André Wallann Larsen.  

Søndag 6. august klokken 21:30 kan du oppleve festivalprofilens eget band, Gjermund Larsen Trio i Bodin Kirke. Gjermund Larsen Trio fikk sin ilddåp da Gjermund skrev bestillingsverket Brytningstid til Telemarkfestivalen 2006. Med utgangspunkt i tradisjonsmusikken fra Nord-Trøndelag har Gjermund Larsen i samspill med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord skapt et unikt musikalsk univers som har gitt både nasjonalt og internasjonalt gehør. Etter å ha mottatt Grappas Debutantpris 2007, fikk trioen året etter Spellemannspris for debutalbumet Ankomst. De har gitt ut totalt fire album og mottatt en rekke priser og utmerkelser, senest i 2017 med TONOs komponistpris for platen Salmeklang

Mandag 7. august skal Gjermund Larsen sammen med Det Norske Solistkor fremføre festivalprofilens bestillingsverk til Nordland Musikkfestuke i Stormens store sal. Norsk vokal folkemusikk er en skatt som Det Norske Solistkor og Gjermund Larsen har videreforedlet i sitt prosjekt. Musikken spenner fra salmer til brudemarsjer og fra bånsull til folkeviser. I tillegg fremføres flere verker som Gjermund Larsen har skrevet for seg og koret. Solistkoret er et eksepsjonelt kor som har etablert seg blant den definitive eliten blant profesjonelle kor i Europa og de fremfører denne musikken på en måte som virkelig rører ved lytteren. I tillegg til Gjermund Larsen har de med seg den samiske sangeren og joikeren Marja Fjellheim Mortensson som gjorde et stort inntrykk her i Bodø under fjorårets festival. Konserten finner sted i Stormen Konserthus store sal mandag 7. August klokken 19:00.

Tirsdag 8. august  er det klart for det som mange holder som sin absolutte musikkfestukeopplevelse. Gjermund Larsen tar med seg trekkspiller  Frode Haltli og holder Slåttepub på Piccadilly Pub. Vi snakker altså om to av landets mest spennende musikere som kaster seg ut i et forrykende samspill hvor den norske tradisjonsmusikken danner det musikalske bakteppet for et publikum som står tett som erteris og sild i tønne på en og samme gang!