Gjermund Larsen er Festivalprofil 2017

Det er folkemusiker og komponist Gjermund Larsen som får æren av å være Nordland Musikkfestukes festivalprofil i 2017. 


Gjermund Larsens instrument er fele, og den har han spilt og opptrådt med fela siden han var 5 år.  Men det skulle kanskje bare mangle når man er født inn i en ekte folkemusikkfamilie fra Verdal i Nord-Trøndelag. Festivalprofilen har for lengst gjort seg bemerket i det norske folkemusikkmiljøet, blant annet ved å bli tidenes yngste vinner av A-klassen på Landskappleiken i 2002. I 2005 fikk han kongepokalen som beste utøver på fele.
– Bodø er en spennende kulturby og gleder meg veldig til å spille under Nordland Musikkfestuke, sier Gjermund Larsen

Den kommende festivalprofilen opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 35 år har Gjermund Larsen allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele fem ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.  

Som frontfigut i Gjermund Larsen Trio, sammen med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord,  har Gjermund Larsen foredlet sitt helt særegne uttrykk der elementer fra norsk tradisjonsmusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Direktør André Wallann Larsen er svært fornøyd med valget av festivalprofil.
- Vi gleder oss stort over å ha fått på plass Gjermund Larsen som neste års festivalprofil. I han har vi en fantastisk folkemusiker som alltid er på jakt etter nye måter å formidle og foredle musikken sin på. Det borger for flere spennende prosjekter under neste års festival, forteller Wallann Larsen.

4.Aug

Morten Abel på Nyholmens Skandse!

Nyholms Skandse  4/8 kl. 23:00

Nordland Musikkfestuke 2017 starter med et skikkelig brak! Det er selveste Morten Abel med band som skal spille på Nyholms Skandse på festivalens første dag! 

NB - KONSERTEN ER UTSOLGT

Les mer
6.Aug

Bernhoft på Keiservarden!

Keiservarden  6/8 kl. 15:00

Jarle Bernhoft bestiger Keiservarden med sin helt nye supergruppe The Fashion Bruises! 

Les mer
6.Aug

Internasjonal klaverserie: Roland Pöntinen

Stormen store sal  6/8 kl. 19:00

Nordland Musikkfestuke fortsetter sin internasjonale klaverserie, og denne gangen er det Roland Pöntinen som holder konsert i Stormes store sal. 

Les mer
6.Aug

Gjermund Larsen Trio i Bodin Kirke

Bodin Kirke  6/8 kl. 21:30

Søndag 6. august kan du oppleve festivalprofilens eget band, Gjermund Larsen Trio i vakre Bodin Kirke

Les mer
7.Aug

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor

Stormen Store sal  7/8 kl. 19:00

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor fremfører festivalprofilens bestillingsverk til Nordland Musikkfestuke i Stormens store sal

Les mer
8.Aug

Freiburger Barockorchester med Robin Johannsen

Stormen  8/8 kl. 20:00

Når vi sier Schwarzwald tenker du kanskje på mørk sjokoladekake med krem og kirsebær, men du verden så mye mer denne sydtyske skogsregionen har å by på. Her finner vi blant annet, hold deg fast, et av verdens beste barokkorkestre - Freiburger Barockorchester!

Les mer
8.Aug

Slåttepub med Gjermund Larsen og Frode Haltli

Piccadilly Pub  8/8 kl. 22:00

Tirsdag 8. august er det klart for det som mange holder som sin absolutte musikkfestukeopplevelse. Intimkonserten på Piccadilly Pub!

Les mer