Gjermund Larsen er Festivalprofil 2017

Det er folkemusiker og komponist Gjermund Larsen som får æren av å være Nordland Musikkfestukes festivalprofil i 2017. 


Gjermund Larsens instrument er fele, og den har han spilt og opptrådt med fela siden han var 5 år.  Men det skulle kanskje bare mangle når man er født inn i en ekte folkemusikkfamilie fra Verdal i Nord-Trøndelag. Festivalprofilen har for lengst gjort seg bemerket i det norske folkemusikkmiljøet, blant annet ved å bli tidenes yngste vinner av A-klassen på Landskappleiken i 2002. I 2005 fikk han kongepokalen som beste utøver på fele.
– Bodø er en spennende kulturby og gleder meg veldig til å spille under Nordland Musikkfestuke, sier Gjermund Larsen

Den kommende festivalprofilen opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 35 år har Gjermund Larsen allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele fem ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.  

Som frontfigut i Gjermund Larsen Trio, sammen med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord,  har Gjermund Larsen foredlet sitt helt særegne uttrykk der elementer fra norsk tradisjonsmusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen. Direktør André Wallann Larsen er svært fornøyd med valget av festivalprofil.
- Vi gleder oss stort over å ha fått på plass Gjermund Larsen som neste års festivalprofil. I han har vi en fantastisk folkemusiker som alltid er på jakt etter nye måter å formidle og foredle musikken sin på. Det borger for flere spennende prosjekter under neste års festival, forteller Wallann Larsen.