- Det ser ut som vi har truffet noe hos ungene. Første forestilling tirsdag var også første forestilling vi hadde unger som publikum. Da er det klart det er stas når ungene er så med.

TEKST: JØRGEN MATHISEN

FOTO: HENRIK DVERGSDAL

 

De har laget et eventyr om Tandberg men ikke personen Tandberg, Emilie Tverbak og Julie Støp Husby.

- Vi kjenner jo hverandre, men har ikke arbeidet sammen på denne måten tidligere. Tilfeldigheter gjorde at vi gikk sammen om dette etter at jeg hadde fått et spørsmål om å lage noe for Nordland Musikkfesuke, forteller de to opphavskvinnene til eventyret om den magiske radioen.

 

- Ungene kjenner jo ikke noe til Vebjørn Tandberg, og det er ikke han det handler om. For ungene som ser denne forestillingen er Tandberg et land, sier de to.

- Unger er smarte, unger er artige, og vi har både hatt det artig når vi har laget dette og nå når vi har begynt å framføre dette. Kjempegod hjelp har vi htt både med lyd og lys og effekter, og til sammen blir dette en opplevelse for ungene.

 

"Den magiske radioen"  er ordentlig fullgodt barneteater, forestillingen varer i en drøy halvtime og egner seg både for helt små barn på to-tre år og de som er litt eldre.

- Veldig artig veksling, dette, for responsen og kommunikasjonen med barn på tre og barn på seks er jo helt forskjellig. Og responsen fra barn i flokk som kjenner hverandre, for ekempel grupper fra barnehager, er ganske forskjellig fra responsen fra barn som kommer alene sammen med foresatte, sier Emilie Tverbak og Julie Støp Husby.

Forestillingen vises to ganger onsdag 10. august og to ganger torsdag 11. august, begge dager klokka 13.00 og 14.30. Forestillingene klokka 13.00 er fullsatte med barnehagegrupper, mens på forestillingene klokka 14.30 kan det fortsatt være noen ledige plasser til smårollingene, pluss følge.