Det er noe med Lissie og Bodø. Det er noe med Bodø og Nyholms Skandse. Og det er noe med Nordland Musikkfestuke og nattkonserten på Skandsen.

FOTO HENRIK DVERGSDAL/TEKST SVEIN SNEFJELLÅ

 

Årets festival er i gang, om noen skulle være i tvil. I god tid før konsertstart klokka 23 i går startet folkevandringen mot Nyholmen. Til fots, pr. sykkel eller med buss fra sentrum.

 

Konserten med Lissie var utsolgt i april.

 

Skandsen kan ta imot 2.000. Stappfullt, som vanlig. Yr sviktet noe med sitt værvarsel. Men sammenliknet med fjoråret var det maksvær denne gangen. Lyset farget skyene rosa. Regnbuen lyste over sentrum. Lofotferja snek seg forbi da Lissie var i gang for alvor. Sundet på begge sidene var holmen var full av småbåter.

 

Det var duket for musikkfest, og musikkfest ble det.

 

FEST

Det er fjerde gang amerikanske Lissie spiller i Bodø, for første gang ved innseilingen til byen. Artisten og bandet lot seg imponere av omgivelsene og av et publikum som var med på notene fra første stund.

 

Konserten på Skandsen er ikke bare en musikkopplevelse.

 

Arrangementet har for lengst også blitt en årviss møteplass for venner, kolleger og for folk som av uforklarlige grunner har valgt å flytte fra byen. Hjem til Musikkfestukas konsert på Nyholmen må de,

 

-       Det er ikke noe å diskutere. Jeg bor i Oslo, Og er det noen gang i løpet av året jeg skal hjem, er det nå. Og det slår ikke feil. Her treffer jeg gamle kjente og har det flott, sier Trude.

 

I KØ

Køene foran serveringsteltene var lange fra tidlig kveld.

 

-       Helt i orden å stå her. Det går jo framover i et tempo som ikke er å klage over. Og vi kan benytte kø-tiden il en prat både med kjente og ukjente, sier Thomas.

 

Ingen uheldige situasjoner i år heller, selv om Skandsen kan være en utfordrende tumleplass en sen nattetime. Stemningen var høy hele kvelden og natten og det var ingen tvil om at også de som sto på scenen lot seg påvirke av den trolske atmosfæren på Nyholms Skandse.

 

I kanpt to timer rocket Lissie. Og når folk er kommet til hektene i formiddag, er det klart for den offisielle åpningen av Nordland Musikkfestuke på torget klokka 12,