Hvert år før og under konserten på Keiservarden blir det ekstra trafikk på veien opp mot fjellet. I år får de nærmeste i lokalmiljøet ved nederste del av veien til fjells et brev fra Nordland Musikkfestuke.

TEKST OG FOTO: JØRGEN MATHISEN

”Søndag spiller Odd Nordstoga på Bodøs mest spektakulære arena, Keiservarden. Det medfører dessverre økt trafikk fra Maskinisten og opp til varden mellom 4. og 8. August. Vi skal selvfølgelig ta hensyn og kjøre forsiktig, men vi oppfordrer alle som bor og ferdes langs veien om å være ekstra oppmerksomme på trafikken” står det i brevet.

Torsdag var medlem i musikkfestuke-staben og frivillig-ansvarlig Sondre Thorbjørnsen hos alle naboene til veien i Maskiisten og delte ut brev.

- Vi gjør dette for å være føre var, og for å vise de som er mest berørt av den midlertidig økte trafikken at vi ønsker å ta mest mulig hensyn til dem, sier Sondre Thorbjørnsen.

I brevet står det også en viktig oppfordring som ikke bare er til lokalmiljøet i Maskinisten men til alle som ferdes i Maskinisten og på veien opp til Keiservarden i samme tidsperiode:

”Skulle du oppleve noe du føler du må gi oss tilbakemelding om, ikke nøl med å ta kontakt med oss på telefon 920 51056.”