Lytt her:  

Vinylsøndag er et konsept som er inspirert av Classic Album Sundays og arrangeres denne gangen som en del av Nordland Musikkfestuke. Seansen er helt gratis og arrangeres i Litteratursalen til Stormen bibliotek. Skru av mobilentelefonen, ta med deg selv og en venn og gjenoppdag gleden av å ligge på gulvet og lytte til musikk igjen. Innleder er Anneli Drecker.

Audun Selnes og Thomas Litangen inviterer til Vinylsøndag, en lytteopplevelse hvor vi skal spille et klassisk album i sin helhelt, fra start til slutt, helt uten avbrytelser fra pushvarsler, små gjøremål og tidsklemma. Den eneste pausen kommer når vi må snu vinylplata.

Cocteau Twins var et skotsk rockeband som holdt det gående i 18 år mellom 1979 til 1997. Bandet har gjort seg bemerket og mottatt mye skryt for sitt innovative og eteriske lydbilde, samt den karakteristiske sopranvokalen til vokalist Elizabeth Fraser. Bandet ga ut hele ni studioalbum, hvor albumet Treasure (Cocteau Twins album) er det tredje i rekken. Albumet ble sluppet 1. november 1984 på det toneangivende plateselskapet 4AD. Selv om bandet selv ikke var fornøyd med selve utgivelsen, har det mottatt hyllest fra fans og kritikere verden over og blir av mange rangert som deres beste album.

En av dem som kan si seg enig i det, er artisten Anneli Drecker som er kveldens innleder. Sammen med henne skal vi bli bedre kjent med det skotske bandet, og hvordan hun og mange andre har latt seg inspirere av drømmepopen fra Elizabeth Fraser, Robin Guthrie og Simon Raymonde.

«Treasure was where the Cocteau Twins first got it 100 percent right.» -BBC Music

Dørene åpner 18:30. Innledningen ved Anneli Drecker starter 19:00 

Vinylsødag har blitt arragert i litt over et år i Bodø. Tidligere har man kunnet høre seg igjennom følgende album. Innledere i parantes. 


24.05.15 The Beach Boys - Pet Sounds (Kjell Nordeng)
28.06.15 Nirvana - Nevermind (Petter Snekkestad)
23.08.15 Nick Drake - Pink Moon (Kristoffer Unstad)
27.09.15 Kiss - Music From «The Elder» (Knut Folkestad)
25.10.15 Joy Divison - Unknown Pleasures (Reuben Cleaver)
31.01.16 David Bowie - The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from mars (Jørn A. Jørgensen)
06.03.16 Joni Mitchell - Blue (Tarjei Nordeng)
03.04.16 Popol Ace - Stolen from time (Ottar Olaussen)
15.05.16 Prince - Purple Rain (Ole Marius Røsten)