Når interiørvarehuset stenger sine dører, åpner André Wallann Larsen og Jan Peter R. Haugen Bohus for kammermusikk i tre etasjer.

Onsdag 10. august åpner et helt nytt Bohus når møbel- og interiørvarehuset stenger sine dører. For da blir den særpregede sentrumsgården Bodøs nye konsertlokale og åsted for Vardøger.

Tekst og foto: SVEIN SNEFJELLÅ

- Et vardøger er jo et varsel om at noe skal skje, og det skal det virkelig denne kvelden, fra klokka 20 til 23. Musikkfestuka er gjerne på leit etter nye og spennende steder å spille musikk. Møbler og interiør blir denne kvelden arena for kammermusikk, nærmest fra kjeller til loft, sier Wallann Larsen.

 - I hvert fall i tre etasjer, sier Haugen.

STORSTUE
- Kammermusikk ble jo opprinnelig skrevet for å framføres i stuer. Med Vardøger inntar vi den største stua i Bodø, sier musikkfestsjefen.
-  5.000 kvadratmeter totalt med fem fulle3 etasjer. 50 utstilte salonger, 25 senger og et utall stoler burde gi rom for mange, sier Haugen.

 
- Men ikke for mange. Vi vil legge ut et begrenset antall billetter for å gi rom for en hyggelig opplevelse og anledning for publikum å bevege seg fra rom til rom, fra etasje til etasje. Nyte musikken uten å gå i kø, med et glasi, om man ønsker, sier Wallann Larsen.

TENT

Nordland Musikkfestuke tok kontakt med Bohus og Jan Peter R. Haugen i desember i fjor.

- Vi tente umiddelbart på ideen og var positiv. Vi synes vi har en flott bygning i sentrum av byen. At musikkfestuka vil fylle den med musikk, er storartet, sier Haugen.

 - Prosjektet ble til et konsept og ett arrangement. Det siste er en sannhet med visse modifikasjoner for det blir servert mye forskjellige kammermusikk fra diverse kammergrupper. Lokal musikk, vokal musikk, musikk i mange formater og i tre etasjer. Forskjellig type musikk på de forskjellige stedene.

Dessuten vil Knut Erik Sundquist og Atle Sponberg sette sitt preg på kvelden. Bohus vil bli lyssatt og innrettet for at musikkopplevelsen skal bli maksimal. Vi kan ikke tenke oss bedre arena enn akkurat dette spesielle lokalet, sier Wallann Larsen.

-  Opplevelsen av musikk har mye å gjøre med rommet den spilles i. Vi har tro på mange og spesielle opplevelser denne kvelden, sier André Wallann Larsen.

                                                  

BIlletter kjøper du her!