Nå kan du melde deg som frivillig!

Hvert år er rundt hundre frivillige i full sving for å gjøre Nordland Musikkfestuke mulig. Nå kan du bli en del av gjengen!

Foto: Raymond Engmark

Festivalprogrammet er komplett!

Torsdag formiddag ble det komplette programmet for Musikkfestuka 2017 sluppet.

Ingvild Pettersen Høgberg

Ny produsent til Musikkfestuka

Nordland Musikkfestuke har ansatt Ingvild Pettersen Høgberg som ny produsent.

 

Allsidige Gjermund Larsen med flere spennende samarbeid under Musikkfestuka

Nordland Musikkfestuke 2017 nærmer seg med stormskritt. Før jul ble det kjent av årets festivalprofil er folkemusikeren Gjermund Larsen, og nå er hans program klart.

JB Reklame inn i Musikkfestukefamilien

JB Reklame og Nordland Musikkfestuke inngår 3-årig samarbeid

Bernhoft på Keiservarden!

Jarle Bernhoft bestiger Keiservarden med sin helt nye supergruppe The Fashion Bruises! 

Morten Abel skal spille på Nyholms Skandse

Morten Abel på Nyholms Skandse!

Nordland Musikkfestuke 2017 starter med et skikkelig brak! Det er selveste Morten Abel med band som skal spille på Nyholms Skandse på festivalens første dag! 

Bildetekst: Fra v: Jofrid Bergslid (kommunikasjonsrådgiver Riktig Spor), Henrik Lamark (produsent NMFU), Hilde Aas (kontorsjef NMFU), Fredric Persson (markedssjef NMFU), Cathrine Christensen (kreativ leder Riktig Spor), Brita Bjørnbakk (daglig leder Riktig Spor) og André Wallann Larsen (direktør NMFU). Foto: Magnus Skare

Bodøbyrå skal fornye Nordland Musikkfestuke

Nordland Musikkfestuke hadde både lokale, nasjonale og internasjonale byråer å velge blant da de skulle fornye den grafiske profilen for de neste tre årene. Valget falt på bodøbyrået Riktig Spor.

Freiburger Barockorchester til Nordland Musikkfestuke

Når vi sier Schwarzwald tenker du kanskje på mørk sjokoladekake med krem og kirsebær, men du verden så mye mer denne sydtyske skogsregionen har å by på. Her finner vi blant annet, hold deg fast, et av verdens beste barokkorkestre - Freiburger Barockorchester!

Gjermund Larsen er Festivalprofil 2017

Gjermund Larsen blir Festivalprofil i 2017

Det er folkemusiker og komponist Gjermund Larsen som får æren av å være Nordland Musikkfestukes festivalprofil i 2017. 

Foto: Henrik Dvergsdal

DoPPler vant Kritikerprisen!

DoPPler, av Kartellet med musikk av fjorårets festivalprofil Ragnhild Furebotten, vant Kritikerprisen!

En av tre forestillinger med Herr Petters Lovsang var totalt utsolgt, de to andre var det bare noen svært få plasser igjen på. Foto: Henrik Dvergsdal.

24.000 på årets Nordland Musikkfestuke

Saler fylt til siste eller i hvert fall nest siste plass var regelen mer enn unntaket under Nordland Musikkfestuke 2016.

Folk sto tett på Nyholmen, og det ble kastet spennende lys ut på 2.000 mennesker. Foto: Jørgen Mathisen

- Vi traff godt i år

I løpet av Nordland Musikkfestuke 2016 har alle kunnet finne noe av det de var ute etter, og samtidig kunnet få noe som ble en overraskelse, og ikke hadde forventet. Slik skal en festival være.

Herr Petter er vinneren

Med hundrepersoners kor og fullt orkester gjorde Petter Dass bokstavelig talt sitt inntog i Bodø Domkirke og dermed også Nordland Musikkfestuke.

Hele salen danset jenka i benkeradene

Industrigründer Vebjørn Tandberg var veldig fascinert av jenka, og han ville gjerne at flest mulig skulle danse. Hans jenka-interesse var også et poeng i live-radioteaterstykket ”Lyden av Tandberg”. Dermed måtte hele salen stå opp og danse jenka i benkeradene.

Han var høy på seg selv

De tre hovedrolleinnehaverne i Herr Petters Lovsang har studert Herr Petters antatte egenskaper. Her er deres syn på mannen og myten.

La France vant vindusutstillings-konkurranse

I noen hektiske dager før Musikkfestuka var næringsdrivende med butikkvinduer i gang med å lage Musikkfestuke-utstilling. Blomsterbutikken La France gikk av med seieren.

Hørte Tandberg på Sølvsuper

Det ble gjort litt ekstra stas for de som hørte ”Lyden av Tandberg” på Sølvsuper

Et vardøger har ingen oppskrift

”Var du der da Bohus ble gjort om til konsertlokale?”. De som kan svare ja på dette spørsmålet er fra nå av med i en eksklusiv ”klubb” som har hatt en helt unik opplevelse. Alle som vil se, lytte og føle, har fått et vardøger.

Maks puls – null framdrift

Jeg hadde ikke trodd at festivalprofil Frode Fjellheim skulle få hele torget i Bodø til å joike under åpningen lørdag. Jeg hadde heller ikke trodd at Nordland Musikkfestuke skulle klare å fylle det samme torget med spinningsykler, og på dem villige syklister. En tidlig ettermiddagsstund, midt i uka.

- Man kan godt få høy kvalitet på et ”enkelt” instrument

Giovanni Antonini spiller på et intrument svært mange i Norge kjenner til og vet hvordan man frambringer lyd på. Likevel er de ikke så veldig mange som er så glade i det instrumentet. Men i barokken var blokkfløyta et instrument med topp popularitet.

"Den magiske radioen" er ordentlig barneteater

- Det ser ut som vi har truffet noe hos ungene. Første forestilling tirsdag var også første forestilling vi hadde unger som publikum. Da er det klart det er stas når ungene er så med.

MiNensemblets strykekvartett pluss piano skal spille tango for spinnere og blant annet Sæverud under Vardøger

Nye og gamle måter å bringe musikken ut til folk på

- En kjempegod idé, den bringer klassisk musikk ut til folk på gode måter, sier produsent og bratsjist Lazar Miletic i MiNensemblet om oppdragene de her fått av Nordland Musikkfestuke: Å spille til spinning og å spille i møbelbutikk.

Lagerhallen til Bohus blir endret til Klassisk klubb der den klassiske musikken blir framført med fullt trøkk og de hjelpemidler vår tid gir anledning til, sier direktør André Wallann Larsen i Nordland Musikkfestuke.

Fullt klassisk trøkk inn i natta

  • - Vi gir oss ikke. Vi vil ta den klassiske musikken videre og inn i 2016. Kammermusikkens 2016-versjon, sier Henrik Lamark og André Wallann Larsen.

-Jeg har gledet meg lenge til konserten her i Bodø, orkestrert popmusikk med stort ensemble, sier Markus ”Bror” Forsgren.

Harmonisk pop med fullt trøkk

 - Scott Walker og Beach Boys er musikk jeg liker. Det er et slikt lydbilde jeg håper å skape på Sinus i kveld. Harmonisk, men med fullt trøkk, sier Markus ”Bror” Forsgren.

Se bildene fra The Orchestral Joik Project

Musikkfestukas fotograf Henrik Dvergsdal fanget stemningen på Festivalprofil Frode Fjellheims superkonsert i går. 

Et symfonisk joikeprosjekt med trance

Fra drømmemusikk til nesten metal – festivalprofil Frode Fjellheim med Nordnorsk Symfoniorkester og flere solister både vokalt og instrumentalt kunne innkassere en kjempesuksess i Stormen mandag kveld.

Mandag ble den første pop-up-puben i Nordland Musikkfestuke rigget opp.

Nå kan du gå på pop-up-pub (men du må selv finne ut hvor den er!)

Mandag klokka 13.00 var rigging av den første pop-up-puben i Nordland Musikkfestuke i gang. Mandag klokka 14.00 åpnet den. Mandag klokka 14.10 var det fullt.

Økt innsikt gir økt glede

Musikk gir opplevelser – gledelige og positive, men også engasjerende og provoserende. Nordland Musikkfestuke gir deg økt kunnskap og innsikt og dermd bedre opplevelser hver dag under hele festivalen.

Bare glade fjes på Keiservarden

Helt i starten av konserten sin på Keiservarden sang Odd Nordstoga visa si ”Kunsten å gå”. Han sa han syntes den passet godt til anledningen – for alle de bortimot 2.000 som var der hadde jo gått.

- Joiken er universell

 - Alle kan lære å joike, sier årets festivalprofil, Frode Fjellheim.

Smekk fullt og dundrende suksess

De har verdensomspennende ry, og de lever opp til det. De er ikke verdens mest kjente og verdens mest utgitte orkester for ingen ting.

Alljoik og lyrikkmusikk på festivalåpningen

 En rikskjendis som er noe så uvanlig i Norge som en poet og lyriker som de aller fleste kjenner navnet på til å åpne en musikkfestival? Ja, det stemmer veldig bra, det. Blant annet fordi denne lyrikeren, Jan Erik Vold, så ofte har kombinert poesi og musikk.

Rocket musikkfesten i gang

Det er noe med Lissie og Bodø. Det er noe med Bodø og Nyholms Skandse. Og det er noe med Nordland Musikkfestuke og nattkonserten på Skandsen.

Pål-Are Bakksjø spilte sammen med Arnfinn Bergrabb på trommer og Ole Marius Sandberg på bass

Tidlig start for godt voksne

Og så var Nordland Musikkfestuke 2016 i gang på ordentlig, selv om det var et døgn før den offisielle åpningen. Det skjedde med en liten perle av en konsert, Pål-Are Bakksjøs timelange vise-fest på Tusenhjemmet.

- Vi må jo finne på et eller annet til åpningen, sier Jan Erik Vold og Ellen Bødtker. – Og kulturuker er helt greit, forsikrer poeten.

Jan Erik Vold åpner Musikkfestuka

  • - Vi må jo finne på noe lurt, da, sier lyrikeren Jan Erik Vold som åpner Nordland Musikkfestuke på torget klokka 12 lørdag.
- Jeg gleder meg utrolig mye til årets festival, og ikke minst til å få opplevde de mange store egenproduksjonene, sier André Wallann Larsen.

Gleder meg voldsomt i år

- Fjorårets festival var bra, med et ekstra pluss for Leif Ove Andsnes og The Beethoven Journey. Men jeg har gledet meg utrolig mye til årets program, sier direktør André Wallann Larsen i Nordland Musikkfestuke.

Rigget til stor Lissie

Torsdag formiddag startet riggingen til Lissies konsert på Nyholms Skandse. Folkefesten ved innseilingen til Bodø starter også årets Nordland Musikkfestuke.

Ekstra hensyn i Maskinisten

Hvert år før og under konserten på Keiservarden blir det ekstra trafikk på veien opp mot fjellet. I år får de nærmeste i lokalmiljøet ved nederste del av veien til fjells et brev fra Nordland Musikkfestuke.

Knut Eide (til venstre) og Trond Flateby fra interesse-organisasjonen og samlerne Tandbergerne lager ikke bare en men to utstillinger i Stormen bibliotek under Nordland Musikkfestuke.

Mye å lære om Tandberg

I Stormen konserthus´store sal kan du oppleve den helt spesielle konserten ”Lyden av Tandberg” torsdag 11. august – i Stormen bibliotek kan du oppleve Vebjørn Tandbergs liv og produkter hele uka. Det sørger ”Tandbergerne” for.

Kine Pilegård (til venstre) snakker om forberedelser til barnekunst-tilbudet under årets Nordland Musikkfestuke med Marianne Bjørnmyr og Jan Staff fra Bodø Kunstforening.

Barn inviteres til å lage tegninger av musikk

Bodø Kunstforening ønsker musikkfestukegjester spesielt velkommen under årets festival. De ønsker også velkommen til et av tilbudene for barn i årets Nordland Musikkfestuke: Tegn musikk!

Vel hundre frivillige har meldt seg til innsats for Norland Musikkfestuke i år.

Vel 100 klar til innsats

Drøyt 100 frivillige er klar til innsats under årets Nordland Musikkfestuke.

Ledige billetter til åpningskonserten

Etter en gjennomgang av uavhentede billetter til Musikkfestukas åpningskonsert legges det nå ut flere billetter til salg. 

Sprudler i farger

Thor Erdahl (65) ler og slår ut med armene på Bodøgaard Kunst & Kultur. Årets festivalkunstner under Nordland Musikkfestuke har fylt galleriet med 41 fargesprakende malerier.

Korene og den største rekvisitten er klar

Domkirkens forskjellige barnekor og ungdomskor, pluss Bodø domkor, er allerede kjempegodt forberedt til Herr Petters Lovsang.

En smakebit av en stor musikkfestuke

Lurer du på hvordan årets festival blir? Onsdag klokken 18 byr Musikkfestuka på smakebiter fra programmet.

Herr Petter er kommet til byen

De har møttes før, men mandag 1. august var det alvor. Regissør Sigrid Strøm Reibo ledet den første ”ordentlige” prøven der alt også skal skje 13. og 14. august.

Vinylsøndag under Musikkfestuka

Vinylsøndag er et konsept som er inspirert av Classic Album Sundays og arrangeres denne gangen som en del av Nordland Musikkfestuke. Seansen er helt gratis og arrangeres i Litteratursalen til Stormen bibliotek. Skru av mobilentelefonen, ta med deg selv og en venn og gjenoppdag gleden av å ligge på gulvet og lytte til musikk igjen. Innleder er Anneli Drecker.

Derfor er vi frivillig!

Hvert år er rundt hundre frivillige i full sving for å gjøre Nordland Musikkfestuke mulig. Entusiaster som stiller opp – ofte år etter år. Her er to av dem

Når interiørvarehuset stenger sine dører, åpner André Wallann Larsen og Jan Peter R. Haugen Bohus for kammermusikk i tre etasjer.

Musikk fra hvert et kammer

Onsdag 10. august åpner et helt nytt Bohus når møbel- og interiørvarehuset stenger sine dører. For da blir den særpregede sentrumsgården Bodøs nye konsertlokale og åsted for Vardøger.

Folkekjær klassiker i ny drakt!

Lidenskap og høytidelighet, vakker musikk og stor dramatikk – alt finnes i «Herr Petters Lovsang».  I år er kirkespillet tilbake under Nordland Musikkfestuke, i ny utgave.

GOD GAMMEL BARNETIME– OG CRAZY HUMOR

Barna skal også ha et skikkelig tilbud under Nordland Musikkfestuke. I år er det to hovedelementersom tilbys spesielt for barn – et tilbud for de aller minste og et for de litt større.

Musikalsk Mingleplass på Bjørk

Musikalsk Mingleplass er festivalens offisielle møteplass under hele musikkfestuka.

Lag byens fineste vindusutstilling!

Det har blitt en tradisjon at bodøfolk på bytur fått nyte synet av kreative, morsomme og veldig fine utstillingsvinduer under Musikkfestuka. Og tradisjoner er til for å holdes! 

Ny foredragsserie under Musikkfestuka

Hver dag under festivalen kan du få en ny bit i foredragsserien «Innsikt».

Vondracek vinner internasjonal prestisjekonkurranse!

  1. Lucas Vondracek vant i går Queen Elisabeth Grand Prize i Brussel.
Direktør André Wallann Larsen forteller om åpningskonserten med Academy of St.Martin in the Fields.

Programmet er komplett!

– Den dagen i mai da hele det samlede programmet for årets Musikkfestuke legges fram komplett er en minst like viktig mai-dag for oss i Musikfestuka som 17. mai er for de fleste andre!

Bjørn Sundquist spiller Han Tykje i Herr Petters Lovsang

Herr Petters Lovsang i ny regi!

 Det er ni år siden sist. Endelig settes Edvard Hoem og Sigvald Tveits kirkespill Herr Petters Lovsang opp under Nordland Musikkfestuke igjen. Denne gangen med helt ny regi og scenografi.

Odd Nordstoga på Keiservarden

BILLETTER

Visesanger, folkemusiker og spelemann. Det er med stor glede vi kan fortelle at det er Odd Nordstoga som skal spille på Keiservarden under Nordland Musikkfestuke 2016.

Foto: Andreas Frøland

Bror Forsgren og TrondheimSolistene

BILLETTER

Med strålende kritikker for sin solodebut og en fersk spellemannsnominasjon i lomma kommer Bror Forsgren til Nordland Musikkfestuke og Sinus tirsdag 9. august. Med seg har han ingen ringere en TrondheimSolistene

Verdens mest innspilte orkester åpner Nordland Musikkfestuke 2016

BILLETTER

Med over 500 innspillinger er Academy of St. Martin in the Fields verdens mest innspilte kammerorkester. Lørdag 6. august åpner de Nordland Musikkfestuke 2016 i Stormen Konserthus.

Foto: Raymond Engmark

Frode Fjellheim er festivalprofil i 2016

Nordland Musikkfestuke har gleden av å presentere  Frode Fjellheim som festivalprofil for 2016.

Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.

H.K.H Kronprinsen viderefører beskytterskap

H.K.H Kronprins Haakon forlenger sitt beskytterskap for Nordland Musikkfestuke til 2020

Høydepunkter fra Musikkfestuka 2015

Nordland Musikkfestuke 2015 ble en folkefest med over 30 000 besøkende. 

Se årets festivalfilmer i Stormen!

Torsdag 10. desember viser vi årets festivalfilmer i Stormen! 

Slår på historiske strenger

- Historie er viktig. Og det er også viktig å være en del av den, sier direktør for Nordland Musikkfestuke, André Wallann Larsen.

Vi ønsker å fortelle en historie

Barokkmusikken slik den spilles i dag er rekonstruksjon av et tapt språk, mener lederen  for barokkorkesteret Concerto Italiano, Rinaldo Allessandrini.

Hekla Stålstrenga på Nyholms Skandse. Foto: Henrik Dvergsdal

«Æ elske den forblåste plassen her»

 «Æ elske den forblåste plassen her, dær vindan ikke hindres utav trær. Der himmelen e hard akkurat som stein og horisonten ikke e for bein» sang vokalist Anne Nymo Trulsen i Hekla Stålstrenga på Nyholms Skandse fredag kveld – og det var ikke en ironi. 

Festivalavslutning på hjemmebane

En ekte Bodøgutt, aner på Kjerringøy, sangerfaring siden Domkirkens guttekor på midten av 1990-tallet – en verdig avslutning på en festival i Bodø.

Fram til fredag ettermiddag så scenen ut som en forvokst gapahuk med fire tårn omkring. Når alt kommer på plass og taket heises opp blir det en fullverdig, stor scene.

To døgns jobb for én konsert

Å gjøre i stand til utendørskonsert på Nyholmen Skandse for 2.000 mennesker er ingen liten jobb.

Fra Stevie Wonders bursdag til Sinus

Jarrod Lawson lurer på om folk i Bodø egentlig vet hvem han er. Stevie Wonder gjør.

De nye dekorasjonene gjør seg godt, som her under åpningskonserten med Trondheim Symfoniorkester. Foto: Henrik Dvergsdal.

Dekorasjoner som vekker oppsikt

Ny stor konsertsal ga nye store utfordringer for blomsterdekoratørene. Men de hentet inspirasjon fra Musikverein i Wien, der nyttårskonserten på nrk1 sendes fra, og da gikk det bra.

La Folia. Pressebilde

Folk ønsker å bli «sjokkert over det gamle»

Barokkmusikk har blitt mer og mer populært de siste tiårene. Hva årsaken kan være har historiker Erling Sandmo forsket på. Han gjester Nordland Musikfestuke de siste dagene – blant annet for å høre barokkmusikk. 

Foto: Henrik Dvergsdal

Glade triller for små og store

- Æ hete Jenny og er tre.  Og der er han Jens og han er ett å et halvt.

«Tre strenge menn» ønsker blidt velkommen

De spiller i ankomsthallen på flyplassen, de spiller i kantiner, på gata og i kjøpesentre – de er musikalske ambassadører for Musikkfestuka. Og de er slett ikke strenge.

Mr. Ping i Eventyrhula i Stormen Bibliotek. Konsertene er nå flyttet til Litteratursalen grunnet stor pågang. Foto: Henrik Dvergsdal

Voksen satsing for barn

Knut Lothe, 42 og et halvt, tar barn på alvor. Det har han gjort i fem år. På heltid.

Festivalens store hjerte

- Du blir ikke ti år på en arbeidsplass hvis du ikke trives, sier Hilde Aas.

Kreativt samspill med en gang da musikkfestukeprofilene møttes

Årets musikkfestukeprofil Ragnhild Furebotten hadde møtt alle de tre tidligere profilene Svante Henrysson, Rolf-Erik Nystrøm og Knut-Erik Sundquist tidligere. Tirsdag møttes de alle fire på samme sted samtidig for første gang, og et vellykket samspill begynte umiddelbart.

- Gleder oss som en unge

- Å spille Chaplin sin musikk til en Chaplin-film, er kjempemorsomt. Vi gleder oss son en unge, sier fiolinist og konsertmester Brynjar Lien Schulerud.

Stekt på begge sider

Hva er det med jazz, Marius Neset, Gregory Porter og speilegg?

Ragnhild Furebotten spiller folkemusikk, Bjarte Eike spiller barokkmusikk, men her er det åpenbart god kontakt mellom utøvetre av to sjangre som slett ikke er så ulike hverandre.

– Vi skal vise de musikalske likhetene

I et spennende grenseland mellom barokkmusikk og folkemusikk, der befinner festivalprofil Ragnhild Furebotten og Barokksolistene seg i kveld. Det burde du også gjøre.

Vinneren av årets vindusutstillingskonkurranse er Bodø Bakeri. Foto: Henrik Dvergsdal

Musikkfest i god rute

Bodø Bakeri har det flotteste utstillingsvinduet som markerer Musikkfestuka i år.

Samspiller for første gang

De har nok hørt hverandre spille før. Men det er første gang de møtes. Og det like godt til samspill.

Foto: Henrik Dvergsdal

...men det var ingen som klaget!

Keiservarden søndag 2. august 2015 mellom klokka 14 og klokka 17: Det var i dette tidsrommet 5.000 bodøværinger befestet sin posisjon som en befolkning der kultur og tur står mye høyere i kurs enn litt regn og tåke. 

Halvdan Sivertsen i storform på Keiservarden. Foto: Henrik Dvergsdal

- Føler meg som Jesus

Mens han som samlet 5.000 i ørkenen hadde fem fisker og to brød å by på, serverte han som trakk like mange til en varde i tåkeheimen, godt og vel 300 meter over havet, sangene, bandet og ironien på menyen. Det holder gjerne, det.

Foto: Brynjar Erdahl

Klart for tidenes folkefest på Keiservarden - konserten er utsolgt

Konserten med Halvdan Sivertsen på Keiservarden er nå utsolgt. Det ligger an til folkevandring opp på fjellet i morgen. 

Et av innslagene under den offisielle åpningen av Nordland Musikkfestuke var en smakebit av hva Ragnhild Furubotten og hennes musikerkolleger Helge Norbakken  (tromme) og Roger Tallroth (gitar) utretter sammen med den mannlige dansegruppa Kartellet. Foto: Henrik Dvergsdal.

– Vi liker å velge litt utradisjonelt

Med basis i folkemusikk og folkedans og med mange elementer av nyskaping fra begge former  inviterer festivalprofil Ragnhild Furubotten til en spesiell konsertforestilling søndag kveld.

Sang musikkfestuka åpen

Til tonene av Ola Bremnes sin kjente ”Har du fyr” sang statssekretær  Bjørgulv Borgundvaag i Kulturdepartementet den 35. Nordland Musikkfestuke åpen. 

Direktøren vender tilbake

Trondheim Symfoniorkester har en direktør som har vært med på mange musikkfestuker i Bodø…

Nå kan du stemme på årets fineste vindusutstilling

På våre Facebooksider kan du nå stemme på årets fineste vindusutstilling 

God stemning i havna med Mahala Rai Banda. Foto Henrik Dvergsdal

Skapte Balkan-stemning på havna

Mahala Rai Banda  er vant til 40 grader og sol. Når klimaet i Bodø ikke er helt på bølgelengde, skapte bandet både varme og Balkan-stemning under folkefesten på havna fredag kveld.

 

Louise Berglund og Jazbell Olsson skal sammen med mange flere på Bjørk jobbe mange sene kvelder under musikkfestuka, sammen med restaurantsjef Andreas Spørck.

Velkommen til festivalens nye Musikalske Mingleplass

Et uformelt treffsted for alle slags festivaldeltakere har Nordland Musikkfestuke ønsket seg lenge. Nå er Musikalsk Mingleplass etablert, på Restaurant Bjørk. 

Høy Balkanstemning i Glasshuset

Overraskede forbipasserende fikk en heftig smakebit i Glasshuset, foran  fredagskveldens konsert på kaia utenfor Stormen.

En natt på scenen

Egentlig var Ole Kristian Myren på vei til Lofoten. Men så fikk han problem med bilen.

- Noen ganger føler jeg at jeg virkelig får det til

- Jeg prøver jo å ta det mer med ro. Det er bare det at det går så jævla fort, sier Håkon Bleken (86).

Musikkfestuka og Bodø og Omegn Turistforening utfordrer Bodøfolk til å gå på musikalsk utsiktstur under Musikkfestuka

Klarer du fire musikalske turer før Musikkfestuka er over?

Tore Johansen, kompinisten av låta til Moloen, gikk nylig til alle fire stedene i Musikalske Utsikter på ei helg, og dokumenterte det hele på Facebook. Klarer du å gjøre det samme?

Sondre Thorbjørnsen fryktret at det ville bli mye å gjøre for de frivillige. I løpet av forrige helg ble 50 påmeldte tyil 120. – Vi har nesten et luksusproblem, sier han.

Fra krise til frivilligstorm

I slutten av forrige uke fryktet frivillig-sjef Sondre Thorbjørnsen at han kom til å mangle villige hender under årets musikkfestuke. Nå har han et luksusproblem.

- Det nye kulturkvartalet i Bodø blir scene for mange av årets arrangementer under Musikkfestuka, sier André Wallann Larsen.

Mot rekord hos keiseren

3.691 tilhørere møtte opp da Arve Tellefsen slo an tonen  på Keiservarden under Musikkfestuka i 2007. Det er publikumsrekord. Til nå. 

Ragnhild Furebotten. Foto: Brynjar Erdahl

Møt vår festivalprofil - Ragnhild Furebotten

Ragnhild Furebotten er glad for å få være profilartist under Musikkfestuka i år. – Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg skal utnytte muligheten så godt jeg bare klarer, sier hun.

Mathias Haugmo Storvand får autograf av sitt store forbilde, Leif Ove Andsnes. Foto Henrik Dvergsdal

Privatundervisning av mesterpianisten

En som var ekstra glad og stolt over å få være tilstede på alle tre Beethoven-konsertene med Leif Ove Andsnes var Mathias Haugmo Storvand (15) – for han hadde fått møte mesterpianisten personlig og hadde en egen privattime med han.


Stormen Bibliotek  8/8 kl. 12:00

HVa skjer når ei jente går ut i skogen for å joike? Bli med Elin på jakt etter sin magiske venn i en
skog der farene kan lure både høyt og lavt.

Årets barneforestilling under Nordland Musikkfestuke er en samproduksjon mellom den unge
samiske artisten Elin Oskal, Bodø Rythm Group og Stormen Bibliotek.

Forestillingen passer  for barn mellom 3 og 6 år og vises klokken 12:00 og 13:30 tirsdag til og med

torsdag. 

PLASSRESERVASJON TIL BARNEFORESTILLINGEN «STEMMER I STEIN»

Nedenfor kan du forhånds reservere plass til barneforestillingen «Stemmer i stein» i Stormen Bibliotek – Litteratursalen 8.-10. august under Nordland Musikkfestuke.

Det blir to forestillinger pr. dag – samme innhold i alle forestillinger. Forestillingen er gratis.

Trykk på påmeldingslink for ønsket dag og tidspunkt, og fyll ut bestillingsskjema.

Det er begrenset antall plasser. Først til mølla får plass. Bekreftelse på din bestilling vil komme på oppgitt e-post.

 

VELG FORESTILLING:

Stemmer i Stein 8. august kl. 12:00:        https://no.surveymonkey.com/r/MJQ3H3C

Stemmer i Stein 8. august kl. 13:30:        https://no.surveymonkey.com/r/G5ZFYFL

Stemmer i Stein 9. august kl. 12:00:        https://no.surveymonkey.com/r/BKWMJTY

Stemmer i Stein 9. august kl. 13:30:        https://no.surveymonkey.com/r/B8LBDM8

Stemmer i Stein 10. august kl. 12:00:      https://no.surveymonkey.com/r/B8393WP

Stemmer i Stein 10. august kl. 13:30:      https://no.surveymonkey.com/r/BLCWGV2

 

Forhåndsbestilling stenger fredag 4. august.

Vi kan ikke garantere for plass på forestillinger uten bekreftet reservasjon, men vi fyller opp lokalet til det er fullt.

Dersom noen forestillinger allerede er fylt opp før konsertdag vil vi opplyse om dette her på nettsiden.

 

Vi ønsker velkommen til spennende forestilling!