Bodø Domkirke  10/8 kl. 19:00Lytt her:  Billetter

Johann Sebastian Bach skrev ikke mange latinske messer.
Men når han først gjorde det, gjorde han det til gagns!

Det er duket for en virkelig storslått opplevelse i Bodø Domkirke når Freiburger Barockorkester og Det Norske Solistkor sammen med solistene Robin Johansen, Andrea Wolf, Benedikt Kristjánsson
og Marianne Beate Kielland fremfører Johann Sebastian Bachs kirkemusikalske testamente, og kronen på hans livsverk; H-mollmessen. Et verk som trolig aldri ble fremført i komponistens levetid.

Freiburger Barockorchester ble grunnlagt i 1987 med en enkel misjon-«Å live opp barokkmusikkverdenen med nye lyder.» Siden har de nygamle lydene gitt gjenklang i noen av verdens største og viktigste konsertsaler. Orkesteret regnes som et av de fremste innen tidligmusikken, en sjanger som ligger Nordland Musikkfestuke varmt om hjertet.  Deres friske innstilling til gammel musikk har gitt orkesteret et stort publikum. Freiburger Barockorchester har vært involvert i over 30 innspillinger, og fått flere av de mest prestisjefylte prisene innen klassisk musikk. Orkesteret har også turnert en rekke ganger i Europa, Asia og USA.

Det Norske Solistkor har en unik posisjon i norsk kulturliv. Koret har gitt over to hundre urframføringer, hvorav over sytti verker av norske komponister. Koret ble etablert i 1950 av Norsk Solistforbund med det formål å være et eliteensemble med de høyeste kunstneriske mål for framføring av kormusikk.  I 1990 overtok Grete Pedersen som dirigent, og hun er fortsatt engasjert som kunstnerisk leder.  Solistkoret mottok i 2012 Rolf Gammleng-prisen i klassen kunstmusikk for fortjenestfull medvirkning ved innspilling av grammofonplater, og ble samme år kåret til Årets utøvere av Norsk Komponistforening. Det er også Grete Pedersen som diregerer denne oppsetningen. 

Medvirkende:
Freiburger Barockorchester
Det Norske Solistkor med dirigent Grete Pedersen
Solister: Robin Johansen, Andrea Wolf, Benedikt Kristjánsson og Marianne Beate Kielland

 

Hør uttdrag fra den umåtelig vakre h-mollmessen her. I denne videoen er det Thomanerchor Leipzig som sammen med Freiburger Barockorchester skaper den magiske stemningen vi også skal få oppleve i Bodø Domkirke!

4.Aug

Morten Abel på Nyholmens Skandse!

Nyholms Skandse  4/8 kl. 23:00

Nordland Musikkfestuke 2017 starter med et skikkelig brak! Det er selveste Morten Abel med band som skal spille på Nyholms Skandse på festivalens første dag! 

NB - KONSERTEN ER UTSOLGT

Les mer
6.Aug

Bernhoft på Keiservarden!

Keiservarden  6/8 kl. 15:00

Jarle Bernhoft bestiger Keiservarden med sin helt nye supergruppe The Fashion Bruises! 

Les mer
6.Aug

Internasjonal klaverserie: Roland Pöntinen

Stormen store sal  6/8 kl. 19:00

Nordland Musikkfestuke fortsetter sin internasjonale klaverserie, og denne gangen er det Roland Pöntinen som holder konsert i Stormes store sal. 

Les mer
6.Aug

Gjermund Larsen Trio i Bodin Kirke

Bodin Kirke  6/8 kl. 21:30

Søndag 6. august kan du oppleve festivalprofilens eget band, Gjermund Larsen Trio i vakre Bodin Kirke

Les mer
7.Aug

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor

Stormen Store sal  7/8 kl. 19:00

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor fremfører festivalprofilens bestillingsverk til Nordland Musikkfestuke i Stormens store sal

Les mer
8.Aug

Freiburger Barockorchester med Robin Johannsen

Stormen  8/8 kl. 20:00

Når vi sier Schwarzwald tenker du kanskje på mørk sjokoladekake med krem og kirsebær, men du verden så mye mer denne sydtyske skogsregionen har å by på. Her finner vi blant annet, hold deg fast, et av verdens beste barokkorkestre - Freiburger Barockorchester!

Les mer
8.Aug

Slåttepub med Gjermund Larsen og Frode Haltli

Piccadilly Pub  8/8 kl. 22:00

Tirsdag 8. august er det klart for det som mange holder som sin absolutte musikkfestukeopplevelse. Intimkonserten på Piccadilly Pub!

Les mer
9.Aug

Ana Moura

Stormen store sal  9/8 kl. 21:00

Det skal handle om lengsel, ulykkelig kjærlighet og sosial urett i Stormen når fadosangeren Ana Moura entrer storsalen onsdag 9. august

Les mer
10.Aug

JS Bach: H-mollmesen

Bodø Domkirke  10/8 kl. 19:00

Johann Sebastian Bach skrev ikke mange latinske messer.
Men når han først gjorde det, gjorde han det til gagns!

Les mer
11.Aug

Sommernachspiel i Bodøsjøen

Bodøsjøen  11/8 kl. 22:00

London har det, Wien har det, Stockholm, København og Oslo har det. Praktisk talt alle byer med respekt for seg selv har en stor klassisk utendørskonsert med skikkelig smell. Nå har turen kommet til Bodø!

Les mer