Foto: Isabel Pinto
Stormen store sal  9/8 kl. 21:00Lytt her:  Billetter

Lengsel, lidenskap og søreuropeisk temeprament i Stormens store sal

Det skal handle om lengsel, ulykkelig kjærlighet og sosial urett i Stormen når fadosangeren Ana Moura entrer storsalen onsdag 9. august

Med sin enestående myke og sensuelle stemme er Ana Moura fadosangens fremste varemerke. Samme hva hun synger så blir det fado – Portugiserenes svar på blues. Moura har ikke bare sunget seg inn i hjertet til fadoelskere i hjemlandet, men hun har bragt denne særegne portugisiske musikkstilen ut i hele verden, blant annet gjennom samarbeid med musikklegender som The Rolling Stones og Prince. Nettopp denne villigheten til å  hente inspirasjon fra pop-musikken har tilgjengeliggjort fadotradisjonen for stadig nye generasjoner musikkelskere. 

- Å bli fado-sanger er ikke noe man velger, det er noe man er født til, har Ana Moura sagt i utallige intervjuer. Og hun regnes nå som en av de viktigste formidlerne av den portugisiske fado-tradisjonen. Selve ordet fado betyr skjebne. Og når Ana Moura mener fado er hennes skjebne her i livet, blir det magisk hver gang hun trer ut på scenen. Hun har fått en rekke nasjonale priser for musikken sin, og har de siste årene blitt priset av et stadig større internasjonalt publikum.I tradisjonell fado lager fado-sangerne egne tekster til et sett faste melodier. Ana Moura, som startet sin sangkarriere som popsanger, er kjent for å synge slik at de unge i Portugal kjenner seg igjen i tekstene hennes.

Nordland Musikkfestuke har i flere år prøvd å hente Moura til Bodø, men har altså lyktes først i år. Det er festivaldirektør André Wallann Larsen svært fornøyd med. 

- Ana Moura har et veldig stort navn i sør-Europa, og fyller konserthus i store byer som Lisboa, Barcelona og Paris. Nå har turen kommet til Bodø, og vi gleder oss over å kunne presentere den fremste utøveren av fado-sang i verden. Dette er en konsert jeg virkelig anbefaler.

I denne videoen kan du lære med om fadosangens opprinnelse og historie:

4.Aug

Morten Abel på Nyholmens Skandse!

Nyholms Skandse  4/8 kl. 23:00

Nordland Musikkfestuke 2017 starter med et skikkelig brak! Det er selveste Morten Abel med band som skal spille på Nyholms Skandse på festivalens første dag! 

NB - KONSERTEN ER UTSOLGT

Les mer
6.Aug

Bernhoft på Keiservarden!

Keiservarden  6/8 kl. 15:00

Jarle Bernhoft bestiger Keiservarden med sin helt nye supergruppe The Fashion Bruises! 

Les mer
6.Aug

Internasjonal klaverserie: Roland Pöntinen

Stormen store sal  6/8 kl. 19:00

Nordland Musikkfestuke fortsetter sin internasjonale klaverserie, og denne gangen er det Roland Pöntinen som holder konsert i Stormes store sal. 

Les mer
6.Aug

Gjermund Larsen Trio i Bodin Kirke

Bodin Kirke  6/8 kl. 21:30

Søndag 6. august kan du oppleve festivalprofilens eget band, Gjermund Larsen Trio i vakre Bodin Kirke

Les mer
7.Aug

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor

Stormen Store sal  7/8 kl. 19:00

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor fremfører festivalprofilens bestillingsverk til Nordland Musikkfestuke i Stormens store sal

Les mer
8.Aug

Freiburger Barockorchester med Robin Johannsen

Stormen  8/8 kl. 20:00

Når vi sier Schwarzwald tenker du kanskje på mørk sjokoladekake med krem og kirsebær, men du verden så mye mer denne sydtyske skogsregionen har å by på. Her finner vi blant annet, hold deg fast, et av verdens beste barokkorkestre - Freiburger Barockorchester!

Les mer
8.Aug

Slåttepub med Gjermund Larsen og Frode Haltli

Piccadilly Pub  8/8 kl. 22:00

Tirsdag 8. august er det klart for det som mange holder som sin absolutte musikkfestukeopplevelse. Intimkonserten på Piccadilly Pub!

Les mer
9.Aug

Ana Moura

Stormen store sal  9/8 kl. 21:00

Det skal handle om lengsel, ulykkelig kjærlighet og sosial urett i Stormen når fadosangeren Ana Moura entrer storsalen onsdag 9. august

Les mer
10.Aug

JS Bach: H-mollmesen

Bodø Domkirke  10/8 kl. 19:00

Johann Sebastian Bach skrev ikke mange latinske messer.
Men når han først gjorde det, gjorde han det til gagns!

Les mer
11.Aug

Sommernachspiel i Bodøsjøen

Bodøsjøen  11/8 kl. 22:00

London har det, Wien har det, Stockholm, København og Oslo har det. Praktisk talt alle byer med respekt for seg selv har en stor klassisk utendørskonsert med skikkelig smell. Nå har turen kommet til Bodø!

Les mer