Stormen store sal  6/8 kl. 19:00Lytt her:  Billetter

Nordland Musikkfestuke fortsetter sin internasjonale klaverserie, og denne gangen er det Roland Pöntinen som holder konsert i Stormes store sal. 

Pöntinen debuterte med sveriges Kungliga Filhalmonikere allerede ved 17 år alder, og har siden den gang spilt med noen av verdens mest fremtredende orkester. Roland Pöntinen, som også skal være profil for Stormen Konserthus i 2018,  er særdeles godt kjent for sin helt egne formidlingsevne. Han elsker recitasjonsformatet, der han kommer i nærkontakt med publikum både gjennom klaverspillet og ikke minst innledningene til hvert enkelt stykke. Den svenske pianisten har spilt ved noen av verdens fremste festivaler for klassisk musikk, og med mange av verdens fremste musikere. Bland disse kan vi nevne Svante Henrysson, Christian Lindberg, Håkan Hardenberger og Martin Fröst – som alle har deltatt i tidligere utgaver av Musikkfestuka.  Festivaldirektør André Wallann Larsen er svært fornøyd med å kunne ønske Pöntinen velkommen til festivalen.

- Jeg er veldig glad for at vi fortsetter vår internasjonale klaverserie med nettopp Roland Pöntinen. Han er en fremragende pianist som virkelig vet å kommunisere med publikum, og han har satt sammen et utrolig flott program hvor vi får høre noe av det ypperste som finnes av pianomusikk. Til ære for Bodø åpner han med Beethovens sonate i d-moll som går under navnet Stormensonaten. I tillegg kommer det virtuose verker av Liszt, Verdi, Prokofjev før konserten avsluttes med utdrag fra Rachmaninovs Preludier op 32, sier Wallann Larsen.Pöntinen spiller følgende program under sin konsert i Stormen :


Ludvig van Beethoven

Sonate i d-moll op.31 nr. 2 ( Stormen) (1801-02)


Franz Lizt

Wiegenlied (1881) 
Etyd nr. 10 (Allegro agiato molto)  fra Etudes d´exécution transcendante (1851) 
En rêve ( 1885) 

Guiseppe Verdi / Franz Lizt
Miserere fra Il Trovatore ( 1859)

- PAUSE -

Sergei Prokofjev

Sonate nr. 7 i B-dur op.83 ( 1942) 


Sergej Rachmaninov

Fra Preludier op. 32 ( 1910)
nr. 2 b-moll
nr. 3 E-dur
nr. 5 G-dur
nr. 8 a-moll
nr. 9 A-dur
nr. 13 Dess-dur  

4.Aug

Morten Abel på Nyholmens Skandse!

Nyholms Skandse  4/8 kl. 23:00

Nordland Musikkfestuke 2017 starter med et skikkelig brak! Det er selveste Morten Abel med band som skal spille på Nyholms Skandse på festivalens første dag! 

NB - KONSERTEN ER UTSOLGT

Les mer
6.Aug

Bernhoft på Keiservarden!

Keiservarden  6/8 kl. 15:00

Jarle Bernhoft bestiger Keiservarden med sin helt nye supergruppe The Fashion Bruises! 

Les mer
6.Aug

Internasjonal klaverserie: Roland Pöntinen

Stormen store sal  6/8 kl. 19:00

Nordland Musikkfestuke fortsetter sin internasjonale klaverserie, og denne gangen er det Roland Pöntinen som holder konsert i Stormes store sal. 

Les mer
6.Aug

Gjermund Larsen Trio i Bodin Kirke

Bodin Kirke  6/8 kl. 21:30

Søndag 6. august kan du oppleve festivalprofilens eget band, Gjermund Larsen Trio i vakre Bodin Kirke

Les mer
7.Aug

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor

Stormen Store sal  7/8 kl. 19:00

Gjermund Larsen og Det Norske Solistkor fremfører festivalprofilens bestillingsverk til Nordland Musikkfestuke i Stormens store sal

Les mer
8.Aug

Freiburger Barockorchester med Robin Johannsen

Stormen  8/8 kl. 20:00

Når vi sier Schwarzwald tenker du kanskje på mørk sjokoladekake med krem og kirsebær, men du verden så mye mer denne sydtyske skogsregionen har å by på. Her finner vi blant annet, hold deg fast, et av verdens beste barokkorkestre - Freiburger Barockorchester!

Les mer
8.Aug

Slåttepub med Gjermund Larsen og Frode Haltli

Piccadilly Pub  8/8 kl. 22:00

Tirsdag 8. august er det klart for det som mange holder som sin absolutte musikkfestukeopplevelse. Intimkonserten på Piccadilly Pub!

Les mer