Musikkfestuka.no
Musikkfestuka.no

Nyheter

Håkon Austbø - solo i Stormen

Musikkfestuka har de siste årene satset mye på pianokonserter på internasjonalt nivå. I år er intet unntak. På programmet står de sagnomsuste konsertene med Leif Ove Andsnes og The Beethoven Journey, og i løpet av festivalen vil publikum også få muligheten til å høre vinneren av Top of the World Piano Competition. Med nyåpnet konserthus og et nytt Steinwayflygel ble fristelsen for stor: Musikkfestuka tyvstarter med en piano-solokonsert i Stormen allerede 18. mars.   

Trondheim Symfoniorkester åpner Musikkfestuka 2015 med Mahlers 5. symfoni

Et av Norges fremste symfoniorkestre skal framføre Mahlers mest kjente og kanskje vakreste verk under åpningen av årets Musikkfestuke. Når Nordland Musikkfestuke  feirer 35 år, og for første gang skal arrangere festivalkonsert i nye Stormen Konserthus, ønsker festivalen å gi publikum en klassisk musikkopplevelse som er både vakker og storslått. 

Aleksander Nohr fra Kjerringøy er vinner av solistkonkurransen

I høst annonserte Musikkfestuka, Stormen og KORK en solistkonkurranse hvor premien var å få være solist med KORK. 12 kandidater meldte seg på og nå har en enstemmig jury landet på Aleksander Nohr fra Kjerringøy som den absolutt beste kandidaten.  

Musikkfestuka fornyer avtalen med SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Nord-Norge har i en årrekke vært en av Musikkfestukas viktigste støttespillere og har bidratt til at festivalen har fått etablere seg som en av de største og viktigste aktørene på den nordnorske musikkscenen.